Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2017 00:15 - Тълкуване на скритите символи от Апокалипсиса (по Едгар Кейси) -ЧАСТ3
Автор: stoyan80 Категория: История   
Прочетен: 1681 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.08.2022 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 / ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ ВТОРА ЧАСТ : /
...

image
Според изследователя на Кейси, Джон Ван Аукен опитността на автора на "Откровението" е била възможна, тъй като Христос е връзка, врата, посредник към Отца и всеки един от нас може да приложи това в живота си. Откровението е представило новa връзка между Бог и всички нас чрез Христа.

Видението на Йоан разкрива преходите, пътищата и етапите, през които той е преминал и през които ние бихме могли да преминем, за да изградим ново взаимоотношение с Бога, подобно на това, което ние първоначално сме имали в Градината, когато сме вървяли и говорили с Него. Помнете, в парадигмата на Кейси, герои и събития представят не само отделни души, но също и души като група.

Адам е следователно и отделна личност, и група. Опитностите, записани в Библията са онези, които всички души преживяват. По тази причина, моята и твоята душа са били създадени от Бог в началото, по образ Божий и са вървяли и общували с Него в онази праисторическа Градина на изначалното съзнание. Днес, в това ностояще въплъщение, което толкова ни запленява, е трудно да повярваме, че някъде във всеки един от нас е скрито малко божество, създадено по образ Божий, което някога е имало постоянна, съзнателна връзка със своя Творец."

 / Източник : near-death.com /  (със съкращения)
http://www.near-death.com/paranormal/edgar-cayce/book-of-revelation.html

 image 

"Едгар Кейси е американец, прочул се в страната си като медиум и лечител. Чрез самовъвеждане в хипнотично състояние, подобно на транс, е можел да отговаря на въпроси, свързани със здравето или далечното минало на Земята. Кейси се е определял като практикуващ християнин, но ортодоксалните християни са оспорвали отговорите му по религиозните въпроси – например тези, свързани с прераждането и Акашовата летопис.

 Приживе Едгар Кейси става знаменитост в родината си заради популярността на неговите пророчества. Той обаче със съжаление е отчитал, че много по-голямо внимание заслужават вижданията му за здравето и теологията. До наши дни са изписани над 300 книги за американския пророк, а в над 35 държави има центрове, които проповядват неговите възгледи.

 Сред по-значимите пророчества на Кейси, които междувременно са се сбъднали, са: 1) Крахът на стоковия пазар и Голямата депресия в САЩ през 20 век; 2) Възходът и падението на Адолф Хитлер; 3) Началото на Втората световна война (и коя от страните ще я загуби); 4) Смъртта на щатския президент Франклин Рузвелт и убийството на Джон. Ф. Кенеди; 5) Независимостта на Индия от Великобритания; 6) Откриването на Скрижалите от Мъртво море (Една от любимите теми на Кейси е била тази за есеите и ролята им за въплъщението на Христос – бел. Стопанина); 6) Разпадането на Съветския съюз и колапсът на комунизма; 7) Изобретяването на устройства, работещи с инфрачервена светлина, която ще позволява по-добро виждане на тъмно, и др. Кейси предсказва и деня на смъртта си.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 448377
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930