Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2016 19:09 - US генерали: Войната с Русия почти неизбежна, ще е бърза и смъртоносна
Автор: stoyan80 Категория: Политика   
Прочетен: 1126 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.09.2017 16:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Високопоставен американски военен заяви, че въоръжен конфликт с Китай или Русия е "практически гарантиран"
. При това, по мнение на генерала, такъв конфликт ще бъде бърз, смъртоносен и най-мащабния за последните 60 години. Това пише The Independent, цитирано от rt.com.

Развитието на тема въоръжено противопоставяне на международната арена, ген.-майор Уилям Хикс заяви, че изкуственият интелект и автоматизираните системи на управление на различни видове въоръжение ускоряват бъдещите военни конфликти.

"Скоростта, с която машините могат да приемат решения в далечно бъдеще, ще бъде предизвикателство към нашите възможности за управление. Това ще изиска развитие на нови отношения между човека и машината", заяви Хикс.

Генералът добави също, че технологичните достижения на Русия и Китай са заставили Белия дом да се подготви към "военни действия от такъв мащаб, с който сухопътната войска на САЩ не се е срещала от време на Корейската война".

По-рано в своето изявление, зам.-председателят на Обединения комитет на началник-щабовете ген.-лейтенант Джоузеф Андерсен заяви, че страната "агресивно конкурираща се със САЩ във военната сфера" представлява за Запада екзистенциална заплаха.

"Към коя страна може да се отнесе това? Към Русия?", заяви Андерсен.

Началникът на щаба на сухопътните войски на САЩ ген. Марк Мили заяви, че подобна война е "практически гарантирана". Той също отбеляза, че противниците на САЩ могат да сложат край на американското превъзходство във въздуха и да не дадат на военноморските сили на САЩ да се доберат до мястото на сраженията. Затова сухопътните войски трябва да създадат условия за използване на морските бази и на военната авиация.

Освен това те трябва да са готови за привеждане в бойните действия в киберпространството, а така също да воюват без спътникова връзка и навигационна система, към която те са свикнали да възприемат като задължителна, смята Мили.

Припомняме, по-рано официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джон Кирби заяви, че Москва ще продължи "да отправя към родината си телата на войниците си в чували и да изразходва ресурси", ако "не прекрати насилието" в Сирия.

По думите му, в случай на продължаване на конфликта, екстремистите могат да използват ситуацията и да атакуват градове в Русия. Освен това, "Ще бъдат свалени още руски самолети".

В руското външно министерство заявиха, че Москва разглежда заявлението на САЩ за възможните терористични атаки в Русия като призив и ръководство към действие на бунтовниците.

Освен това, след излизането в западните медии на съобщението за това, че Белият дом разглежда възможностите за удар по сирийската правителствена армия, официалният представител на руското военно министерство Игор Конашенков препоръча на Вашингтон да направи "сериозна преценка на възможните последици от реализацията на подобни планове" и добави, че радиусът на действие на руските зенитни системи "може да бъде изненада за любителите на неидентифицирани обекти".

По-рано САЩ съобщи, че преустановява двустранните преговори с Москва за Сирия.


(Източник: NEWS.BG )




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 447536
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930