Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2019 15:36 - Известни певци и филми за тях: Фреди и Едит Пиаф
Автор: u4itel Категория: Забавление   
Прочетен: 662 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едни от най-известните музиканти на 20-ти век - ето това е, което ме кара да ви разкажа за тях. Невероятногласовитият парси (иранец с религия зороастризъм) е роден в Африка в несъществуващата сега държава-протекторат на Великобритания (до 1964 г.) Занзибар, която е част от Танзания днес. Но незадълго семейството му остава на 400 км от популярния връх Килиманджару (Африка), за да се отправи в Индия, където Фреди завършва и средното си музикално образование, а в главата му още оттогава е част от "Бохемска рапсодия", но спира още в началото на "Мама току-що уби човек..." и не знае как да я сътвори нататък. Филмът от 2018 "Бохемска рапсодия" проследява не толкова групата "Куин", а симпатичния Фреди с неговия объркан личен живот, както и връзката му с "любовта на моя живот" (както се казва негова песен): блондинката Мери, която се съгласила да се омъжи за Фреди, но животът разкрива пред нея лошата страна на славата и нова сексуалност на Фреди. Фреди и със своето завещание доказва и пред света приятелството и обичта към Мери, която любов е безгранична. Дори за последния си любовен спътник в живота с хомосексуални ориентации (каквито имал и Фреди) не е толкова щедър. Та бедничкият ирландец Джим Хътън (умира през 2010), който за първи път отива на рок концерт, когато Фреди го кани, все пак бива благодарен и дори има угризения, че кой знае: може той да е заразил Фреди.
 Никой не знае кога Фреди се заразява, но тестове за вируса на СПИН се появяват около 1986 г., при което Фреди решава да си направи тест. Резултатът за 40-годишният Фреди е лош. Обаче след месец си устройва весел купон. Умира 5 г. по-късно.
 Ясно става, че никой днес не може да каже: дали любовта като чувство Фреди е пазел само за нежния пол и всъщност показвал любопитство или предано приятелство, спейки и със силния пол.  Но и от филма става ясно, че Фреди е имал повече зъби, отколкото останалите поради някаква аномалия. Но едва ставайки известен и след 17-годишно неходене при зъболекар, Фреди се решава... Но той не премахва излишните зъби никога.   
 Едит Пиаф("врабче" на някакъв парижански диалект), ла мом (мъниче) висока едва метър и 47 също е имала необикновени любови, като най-страстната е с боксьор и женен мъж с деца, който загива при самолетна катастрофа само на 33 години и колко странно: казва се Марсел почти като доста преди това починалата от менингит дъщеря на певицата на име Марсела. Невероятната обич, която изпитва към всеки мъж в живота й я прави мъченица на любовта, която работи на сцена неуморно. Но вече изчистила се от алкохол и морфин, певицата е пречупена напълно от ревматизма, които съдейтват за нейното състаряване и смърт на 49 години. Във филма "Животът в розово" тя е оставена като малка от заминалия на фронта по време на Първата св. война баща в публичен дом, с шеф баба й. Сред тези клети (както Едит казва) жени в дома има и жени с майчински чувства. Затова във филма от 2007 г. има успешно измислен образ на грижовната проститутка Титин.  
 Ще кажете Едит Пиаф е една невъздържена съблaзнителка, но преживявайки 2 световни войни, тя е знаела, че животът е кратка история и не пропускала не да флиртува безцелно, а истински да се влюби. Малкото "врабче" губи неочаквано хора, но продължава да обича. 


Тагове:   Едит Пиаф,   Фреди,


Гласувай:
1



1. tera - На какво се решава Фреди в случая?
11.11.2019 18:05
"Но едва ставайки известен и след 17-годишно неходене при зъболекар, Фреди се решава... Но той не премахва излишните зъби никога."
цитирай
2. u4itel - "Но едва ставайки известен и ...
11.11.2019 20:06
"Но едва ставайки известен и след 17-годишно неходене при зъболекар, Фреди се решава... Но той не премахва излишните зъби никога."
Да иде на зъболекар, защото има фобия от зъболекари. Нещо не мога да уголемя буквите и не виждам някой и друг пропуск.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 507869
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031