Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 19:12 - Петър Дънов за Шестата раса и бъдещето
Автор: stoyan80 Категория: Други   
Прочетен: 5295 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.10.2014 23:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


"Новата епоха ще дойде с нова раса, след което ще настане особено деление на хората – всеки ще заеме своето място. Пак ще има народи, пак ще има хора, но с нови имена. Тогава българинът няма да се нарича Вълко, нито англичанинът – Блекстоун, т.е. Черният свещен камък. Денят Господен е едно от най-великите събития, които могат да се случат на Земята. Ние не говорим само за външния, за физическия свят. Че в природата стават промени, в това няма никакво съмнение. Астрономите, които наблюдават цялата природа, виждат, че всеки ден стават промени, било в атмосферата, било в Слънцето, било в цялата вселена. Такива промени са ставали и друг път, но сега се усеща една особена топлина, на която могат да издържат само праведните. При тази топлина човек минава особени състояния, през които минава болния през време на болестта си той толкова изнемощява, че едва се държи на краката си; всички мазнини в тялото му се стопяват, но след това вече той се чувства обновен. Такова ще бъде състоянието на праведните – те ще бъдат като болни, но ще се освободят от всички излишни вещества в организма си и щом оздравеят, ще бъдат леки, като че са облечени в тънка копринена материя; те ще тежат едва десет грама, а някои от тях даже един грам. Този грам ще бъде техният актив. Грешните пък ще се стопят – от тях нищо няма да остане.
(МНОЗИНА КАЗВАХА, Неделни беседи, 1927-28)
Разликата между Петата (т.е. бялата раса) и Шестата се заключава в това, че Петата раса се мъчи да установи ред и порядък в света чрез закони, чрез пушки и топове – чрез насилие. Шестата раса ще установи реда чрез Великия Закон на Любовта и чрез Свободата.
(УЧИТЕЛЮ БЛАГИ, Неделни беседи, 1929)
Когато дойде Шестата раса на Земята, тогава хората ще подобрят положението си. Дотогава ще минавате от една епоха в друга, от едни условия в други. През колко месене ще минете! През колко сита ще ви пресяват! Колко пъти ще ви съдят и наказват! Колко пъти ще ви мелят във воденицата, докато излезе от вас чисто, хубаво брашно. Днес още сте киселици. Едва след две хиляди години ще станете хубава, доброкачествена ябълка.
(ДА ВЪЗЛЮБИШ ГОСПОДА, Неделни беседи, 1916-1920)
Едно време черните [черната раса] са били господари, сега са слуги на белите. Иде нова раса, на която белите ще слугуват. Всяка раса е дала нещо от себе си. Бялата раса е направила много повече от черната и жълтата раса. Следващата раса, расата на Любовта, ще даде най-много. Тя ще се представя от благородни, светли души. Тя ще донесе новата култура на Земята. Хората ще се познават, ще живеят братски помежду си. Тогава, като пътуваш от един град в друг, няма да вадиш разрешение, няма да се записваш, а ще пътуваш свободно – никой няма да те пита отде идеш и къде отиваш. В който град отидеш, ще имаш най-малко десет души приятели, които ще те поканят. Всеки ще счита за привилегия, че си влязъл в неговия дом. (ПОУЧАВАШЕ ГИ, Неделни беседи, 1923)
Шестата раса е раса на Братството. За нея може да се говори само на учениците, но не и на оглашените. [Когато тя дойде,] тогава ще живеят [заедно с нея хора] и от бялата раса – както сега има хора също от черната и жълтата раса, [но] те ще бъдат в спящо състояние.
(АЗ ВИ ИЗБРАХ, Извънредни беседи, 25.6.1920 г.)

По какво се познава идването на Шестата раса на Земята? По особеното лазурно сияние, което се забелязва на небето по целия Балкански полуостров. Това сияние е резултат на особени психически влияния, които действат в пространството и променят даже атмосферата. Това показва, че целият разумен свят, всички разумни същества, усилено работят и пречистват както физическата, така и духовната атмосфера на Земята. Те създават добри условия за растене, за развитие и за работа на хората. Както лозето се чисти от изсъхнали и гнили листа, от паразити, така и Невидимият свят подготвя онези хора, които искат да служат на Бога. Той им създава добри условия да растат и да се развиват, като им казва: Не се страхувайте, още малко и всичко ще се нареди, ще тръгне по нов път.
(ПОУЧАВАШЕ ГИ, Неделни беседи, 1923)

Хората на новата раса ще ядат по-малко. (АЗ ВИ ИЗБРАХ, Извънредни беседи, 1920)
Хората на новата раса ще се хранят изключително с растителна храна. Там няма да се говори за месна храна.
(ПОУЧАВАШЕ ГИ, Неделни беседи, 1923)

В бъдеще хлябът, плодовете и изобщо всички храни ще бъдат в самия човек. Достатъчно е той да помисли за круша и тя ще дойде при него; достатъчно е планината да си помисли за извор, и той веднага ще бликне пред нея. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)
В бъдеще хората ще приемат храната направо от природата, както днес приемат въздуха. Тогава храната няма да се мели, да се пази в хамбари, да се меси, както става с житото.
(НОВИЯТ ЧОВЕК, Неделни беседи, 1921)

В бъдещата култура храната ще се смила напълно. Няма да има остатъци, няма да има отходни места, нито канализация.
(МЕДИЦИНСКИ И ОКУЛТНИ ПРАВИЛА, I, съст. Л. Кръстева)

В бъдеще, когато човек придобие положителна мисъл, той няма да се нуждае от нищо. Чрез мисълта си той сам ще си създаде светлина, а чрез чувствата си – топлина. Човек ще има собствена електрическа енергия, с мисълта си ще се предвижва от едно място на друго, няма да се нуждае от превозни средства. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО, Неделни беседи, 1917)
В далечно бъдеще хората ще се хранят със Светлина, както и сега има адепти, които се хранят по този начин. Всичко е в Светлината – ако ти можеш да сгъстиш Светлината, ще имаш храна. Когато хората започнат да се хранят със Светлина, тогава ще дойде Син Человечески на Земята.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

Днес хората летят със самолети, а в бъдеще ще летят и без самолети.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

В съвременната техника правят опити да създадат желязна кола, която да пътува по една релса, а не както досега на две релси. Тази кола ще бъде поставена на две колелета и ще върви по права линия. На тази кола отгоре ще има една топка, която ще се върти. Докато топката се върти, и колата ще се движи по права линия. Престане ли топката да се върти, и колата ще престане да се движи или пък ще се преобърне. Колкото по-бързо се движи топката, толкова по-бързо ще се движи и колата. Учените са забелязали отдавна същото нещо и по отношение на човека: и човек се движи по права линия, на две колелета и с една топка отгоре. Двата крака представляват двете колелета. Човек се движи дотогава, докато и неговата глава мисли.
(ВЕХТОТО ПРЕМИНА, Неделни беседи, 1926-27)

Ще дойде ден, когато човек ще пътува по Земята без влакове, без автомобили и самолети. Той ще има ново тяло, устроено по нов начин. Сам той ще разполага с нова светлина и знания; ще познава Законите на Всемира и ще ги прилага. Тогава той няма да оре и копае земята, както днес прави, а ще се храни по особен начин, който днес и най-учените не познават.
(ВСЕ ЩО Е ПИСАНО, Неделни беседи, 1917)

Ще дойде ден, когато човек ще пътува свободно от една планета в друга, но не в сегашното си тяло. Ново тяло трябва да си създадете, което да може да се разглобява и отново (да се) създава, за да го пренасяте от едно място на друго.
(ВСЕ ЩО Е ПИСАНО, Неделни беседи, 1917)

Както съвременните хора се съобщават чрез радио, така един ден ще се създаде апарат, с помощта на който ще се фотографират както мислите, така и целият живот на хората. Това ще се постигне само тогава, когато човек дойде до положението да владее рибите, т.е. да завладее течната материя,понеже тя се отличава с голяма неустойчивост. Това ще се постигне само тогава, когато човек завладее птиците, т.е. когато завладее въздухообразната материя и започне да разполага с полета на своята мисъл.
(МНОЗИНА КАЗВАХА, Неделни беседи, 1927-28)

Един ден, когато човек научи законите да владее клетките си, да разширява и смалява тялото си, да го разпръсва в пространството и пак да събира частичките му, той ще минава през всички пропасти и препятствия. Чрез силата на волята си, той ще може да лети във въздуха като птица, да минава през океани, да пътува от Земята до Слънцето.
(ПЕТИМАТА БРАТЯ, Неделни беседи, 1917-38)

В бъдещата култура [...] хората няма да се съобщават с железници, параходи, аероплани, автомобили, както сега. Например искаш да изпратиш писмо до свой приятел. Писмото ще бъде написано на особена фина материя, която чрез силата на своя ум и воля ще изпратиш точно там, дето трябва. То ще се пренесе чрез пространството и ще стигне направо до твоя приятел. Ако приятелят ти е на разстояние хиляда километра от тебе, за една минута писмото ти ще бъде на неговата маса. Имаш нужда от един килограм картофи – няма да ходиш да ги купуваш от една бакалница в друга, а веднага ще намериш на масата си нужното количество картофи. Как са дошли те? Някой твой приятел е възприел мисълта ти и веднага е изпратил картофите. Имаш нужда от ябълки – и те идват по същия начин. Искаш да видиш приятеля си, за да си поприказвате – сядаш на стола си, отправяш мисълта си към него и се понасяш в пространството, след една минута си при него. След като си поприказвате, ти насочваш мисълта си към своя дом и се намериш в пространството. И да е затворена вратата на къщата ти, свободно ще минеш през нея. В бъдеще ключовете няма да имат сила – всеки ще влиза и излиза през затворени врати. Това носи бъдещата възвишена култура на хората.
(ПОУЧАВАШЕ ГИ, Неделни беседи, 1923)

В новата култура хората ще бъдат много подвижни. Тялото им ще бъде развито, умът им – също.
(АЗ ВИ ИЗБРАХ, Извънредни беседи, 1920)

Хората на Шестата раса ще се разхождат не само по Земята, а и по другите планети. Те ще пътуват по Слънцето, по Луната и ще изучават живота на планетите. (ПОУЧАВАШЕ ГИ, Неделни беседи, 1923)
Сега хората много работят. За новата култура ще се впрегне в работа слънчевата светлина. Тя ще служи на хората и те ще се хранят с плодове.
(АЗ ВИ ИЗБРАХ, Извънредни беседи, 1920)

Хората от шестата раса ще отопляват и осветляват жилищата си по съвсем друг начин. Те идват със своя програма. Тяхното идване е съпроводено с особено лазурно сияние на небето, след което ще настъпят промени в атмосферата и психиката на хората. Целият разумен свят, всички разумни същества, усилено работят и пречистват както физическата, така и духовната атмосфера на Земята.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

Сега мнозина от вас очакват да дойде нещо хубаво. И еврейските пророци са писали, че ще дойде време, когато хората ще живеят добре. Кога? Ние сега сме по-близо до това време, отколкото пророците бяха едно време. Преди 2500 години те са го предсказвали. Те са живели много преди нас – сега ние сме по-близо до това време. Според мене до тази епоха ни остават още 2100 години. Това ви предсказвам аз. До тази епоха, за която аз ви говоря, ни остават точно още 2100 години. Туй, което хората са предсказали, което пророците са предсказали, точно след 2100 години ще стане. Европа ще бъде изменена. Там, на Средиземно море, Гърция, ниските места ще бъдат под морето – ниските места в Западна Европа ще бъдат под морето. И българинът тогава няма да носи калпак, англичанинът няма да бъде англичанин. Ще има една нова раса хора – не като сегашните, а като ги погледнете, светли ще бъдат. Но тогава какво трябва да се прави? Това е един път, в който трябва да се изяви сегашното човечество. То е един път от 2100 години – все едно два дни и няколко часа. В съзнанието на тези велики същества, които управляват сегашните събития в света, тези 2100 години са като два дни и няколко часа. Два дни и един час, това не е много време. Писанието казва: „Тисящи години пред Бога са като дни.“ Вие искате да знаете кога ще се оправи светът. След 2100 години. Така го кажете. И всякога, когато съм казвал “след десет години”, аз тъй го разбирам: под десет аз разбирам едно Божествено Число, което включва подсъзнанието и свърхсъзнанието. Ако ние искаме, Царството Божие може да дойде още сега – за някои хора, които искат, то може да дойде. А след 2100 години на Земята ще има ред и порядък, тя ще се измени във всяко отношение: и климатическо, и органическо. В пространството Земята наближава вече да дойде в съприкосновение с една нова слънчева система, която ще упражни голямо влияние върху цялата наша Слънчева система. Може би след 2100 години светлината на Луната ще се измени – няма да бъде светла, както сега, а малко синкава. След 2100 години на Луната ще има растителност. Това е пророчество. Ако това стане, ще знаете, че съм говорил в моето подсъзнание и свръхсъзнание; ако не стане, ще знаете, че съм говорил в моето съзнание и самосъзнание.
(ДУМИ НА ПРАВДА, Неделни беседи, ХVI серия, 1932-1933)

Тялото на бъдещия човек ще бъде по-фино от сегашното и той ще живее в етера. Тогава той ще пътува свободно от Земята до Луната, защото пространството между тези две планети е изпълнено с етер, към който човек ще бъде нагоден да живее. Сегашният човек обаче не може да отиде на Луната, не е годен за там – дробовете му още не могат да възприемат етера. Който си е изработил дробове, нагодени към етер, свободно може да пътува до Луната. Според окултистите, такива хора има на Земята, те пътуват не само до Луната, но и до други планети.
(ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА, Съборни беседи, 1942)

Ще дойде ден, когато хората няма да ядат кокошки. Защо? Защото кокошки няма да има. Ще дойде ден, когато хората няма да ядат агнета. Защото агнета няма да има. Ще дойде ден, когато хората няма да се избиват. Защо? Защото вълци няма да има. А кой ще остане в света? Само разумните хора, които ще се разбират помежду си. Те ще се разбират и ще прилагат правилно Божите Закони. Кога ще настане това време? Когато храната и водата бъдат в тях и няма да имат нужда от тия елементи отвън. Храната ще бъде вътре в хората и тогава те ще се хранят отвътре, тъй както Господ се храни. Следователно Царството Божие ще дойде на Земята.
(ЗАВЕДОХА ИСУСА, Неделни беседи, 1925-26)

Нисшите животни се размножават много и колкото отиват към по-висшите, толкова по-малко се размножават. Ще дойде денят, когато един човек ще роди само едно дете – един ще си отиде, друг ще дойде и числото на хората ще остане едно и също. Ще се измени културата – ще има спирачки, човек ще живее двеста години и ще роди само едно дете.
(АЗ ВИ ИЗБРАХ, Извънредни беседи, 1920)

Докато човек е на земята, душата му обитава от време на време в тялото. В бъдеще тялото ще бъде по-съвършено. Когато пожелае, човек ще става невидим, ще става воден, въздухообразен, според желанието си ще може да отива на Слънцето. Новата култура, която идва на земята, ще измени коренно хората. Те ще дойдат до знанието да превръщат материята от едно състояние в друго. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)
Ще дойде ден, когато хората така ще се обединят в мисли и чувства, ще бъдат толкова разумни, че сякаш един човек мисли. Ще има външно еднообразие, но вътрешно разнообразие. Сега се приготовляваме за този порядък. Този ден няма да бъде много далече. Даже в този век хората ще бъдат свидетели на едно ново начало на този порядък. Някои ще доживеят да видят това. Няма да минат 53 години, 62 години, 75 години, и тези, които ще доживеят дотогава, ще бъдат свидетели на един велик преврат. Преврат ще настане в съзнанието, в разбиранията на хората.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

Един ден, когато човешката любов се увеличи, и планетата Венера ще стане по-голяма. Слънцето днес е толкова голямо, колкото е широко човешкото съзнание и колкото голяма е разумността. Един ден, когато хората духовно се повдигнат, Слънцето ще стане по-голямо, сто пъти по-голямо. В тази епоха Слънцето навлиза в нова фаза.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

Възвишените същества от невидимия свят, които са завършили своята еволюция, търсят съработници в Новата култура – хора с чисти сърца и светли умове. Мислите ли, че сам Господ и ангелите ще слязат на земята, за да уреждат човешките работи? Те сами няма да слязат, а ще се изявят чрез готовите за работа хора, които живеят на Земята.
(ВЛИЗАНЕ, Неделни беседи, 1926-27)

Съществува една раса, която сега направлява съдбините на цялото човечество. Това са предците на човечеството. Тази раса е дошла преди човека. Тя подготвя и новите условия. Цялата Земя се преустройва – веществото на Земята се преустройва. Те изменят и човешките мозъци. Един ден вие ще се събудите и вашите мозъци ще бъдат изменени. В шестата раса българинът няма да бъде българин, нито англичанинът – англичанин. Всички ще оставят дрехите си отвън и ще бъдат братя, а Бог ще им бъде баща. Ще живеят в мир и съгласие.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

В бъдеще всички велики музиканти, каквото придобият, ще го вложат за общ капитал на цялото човечество. След време малките деца ще свирят като Падеревски, като Кубелик, децата на 5, 6, 10 години ще свирят като сегашните големи изпълнители. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)
В бъдеще и срокът за раждането на един човек ще се съкрати – вместо девет месеца, зародишът ще стои в утробата на майката все по-малко и по-малко. Това време може да стигне до една секунда – докато речеш “да се роди”, и детето се ражда.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

Великият план, който Бог е предвидил, ще се реализира и светът ще се оправи. Аномалията, която сега съществува в света, ще изчезне. Идва една велика духовна вълна, която ще залее умовете на хората и те ще се събудят. Тази вълна ще подеме всички хора нагоре. Хората ще изрезнеят, ще си подадат ръка, ще хвърлят оръжията настрана и ще се въведе нов ред и порядък в света. Когато дойде това време, ще го видите, ще повярвате и ще прогледнете.
(УЧИТЕЛЮ, ДА ПРОГЛЕДАМ, Неделна беседа, 21.6.1931 г.)

Религиозните вярват, че ще дойде Царството Божие на Земята и хората ще заживеят добре. И в миналото вярваха в това, но не стана според вярата им. Сега вярват в същото, но и тяхната вяра не се сбъдна. Ще стане нещо, но не това, което очакват – ще стане това, което никой не е очаквал. Какво ще стане, ще видите. Сега ви казвам това, за да не се обезсърчавате.
(НОВАТА МИСЪЛ, Лекции пред Общия окултен клас, 1932-33)

Вие ще бъдете зрители на Новата култура, на туй Божествено Благо, и ще разберете, че вътре във вас – във вашето сърце, във вашите умове, във вашите души, има нещо ново, туй, за което не сте сънували.
(ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА, Неделни беседи, 1923-24)

Съвременните хора се намират пред едно светло бъдеще. Всичко лошо ще изчезне, Земята коренно ще се промени, а заедно с нея и Луната. Бог е приготвил нов свят, нови условия за ония, които Го любят.
(ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА, Съборни беседи, 1939)

В бъдеще ще имате такава музика, от която умрелите ще оживяват. От картините на бъдещите художници мъртвите ще оживяват. Статуите на бъдещите скулптори ще възкресяват хора. За да оздравее болният, достатъчно е един от бъдещите лекари да мине покрай къщата му. Ако красивите моми и момци на бъдещето минат край хора, които се карат, те веднага ще се примирят. Новите хора – хората на бъдещата култура – ще носят навсякъде Любов, радост и веселие.
(ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА, Съборни беседи, 1939)

В бъдеще електричеството ще се пренася без жици. Тогава всеки човек ще има собствена лампа – когато мисли, главата му ще свети; когато иска, ще я запали; когато иска, ще я загаси. Ще дойде ден, когато хората ще се осветляват от енергията на собствената си мисъл. Това ще стане, когато се извърши коренно преустройство на нашата земя.
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)

В бъдеще ще се възстанови съобщението между видимия и невидимия свят. Вие ще бъдете свидетели на това. "
(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН)


image    image

Гласувай:
4
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 348342
Постинги: 195
Коментари: 69
Гласове: 218
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031