Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 22:57 - Учителят Петър Дънов за свещеността на планините
Автор: stoyan80 Категория: Други   
Прочетен: 2311 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.09.2017 16:09



image

"Едно място, за да бъде културно, за да бъде огнище на висока култура, непременно трябва да има високи планини. Планините имат отношение към човешкия живот. Защо европейците се стремят към Швейцария? Защото там са най-високите планини в Европа. Защо индусите са избрали най-високите планини - Хималаите? Братствата, които са в Индия, са в Хималаите, с връх Еверест. На това място поставят най-ценните личности, хора облечени в плът, но с гениален ум, които помагат на човечеството. Те се намират там, защото в планините се съдържат ония сили, които поддържат благородното, възвишеното в човешката душа. Равните места обезличават човека. Високите места, планините, са възприематели на най-хубавата част от слънчевата енергия, тя се складира там. От милиони години най-хубавото, което Слънцето е изпратило на Земята, всичко е складирано в планините. Следователно планините съдържат грамадни енергии. Планините са складове на Божествена енергия, място на една разумна работа. Ако хората разбират това нещо, те ще използват планинските места не както сега, но малко по-добре ще ги използват...

Всички духовни центрове на Рила, Алпите, Хималаите и други планини са свързани...

В далечното минало Рила, Родопите, Пирин и Олимп представлявали една планина на Великия Олимп.

Дето се говори, че на Олимп обитавали боговете, това не е било сегашната планина Олимп, а Рилският масив - той е бил големият Олимп, който после спаднал. А сегашният Олимп после се е оформил. Запомнете: има връзка между Хималаите и Рила.

Палестина бе избрана за Христовите мистерии, понеже местността е много хълмиста и е подходяща за духовна работа. България е избрана, понеже има много планини, а без тях не може. На Земята има центрове, които са врата на живота и водата, която минава през тях, е вече свещена и има голямо въздействие. Тези врати се пазят. Вода с голямо действие, с изобилен живот има в непрестъпните, свещени места на планините, пазени от посветени...

Някога Мусала е бил много по-висок и там е имало една площ, широка 400 метра. Първите култури на Мусала съществуват в библиотеките на невидимия свят. Връх Мусала никога не е потъвал под вода, докато България няколко пъти се е издигала и хлътвала. Средиземно море е долина, която е потънала при релефните промени.

Никоя друга страна няма толкова слънчево разположение на алпийски върхове и била като тези на Рила. Това е планината на най-чистите и пивки води. Тя прилича на красива и умна глава. В тази глава е скрито най-скъпото и съкровено съдържание. Тя е духовното богатство на България, защото е храм на посветени. Храм, в който свещенодействат невидими същества от далечни светове. Рила е планетен оазис на великите души, които служат на всички българи и на цялото човечество. Подобни центрове на нашата планета има само на няколко места: на Алпите, на Пиринеите, на Кордилерите, на Андите, на Хималаите, на северния полюс...

Седемте езера са седемте свята, седемте полета.

Първото езеро, Махарзи, означава физическият свят.

Второто езеро, Елбур, означава нисшата област на астралния свят.

Третото езеро, Балдер-Дару, означава висшата област на астралния свят.

Четвъртото езеро, Близнаци, означава умственият свят.

Петото езеро, Махабур, означава причинният свят.

Шестото езеро, Сърцето, означава нирвана или будическият свят.

Седмото езеро, Шемхаа или Главата, ознава Божественият свят.


image

Тук е светилището на Рила. Връх Мусала е кубето на Рила. Светилището е триъгълник, образуван от езерото „Окото”, Маричините езера и връх Мусала. Светилището обхваща всичката тази местност от езерото „Окото” до Маричините езера.

Карабаир до Бургас е имал височина 1800 м, а сега е 300 метра. Той е станция на Бялото братство. Тоя връх никога не е потъвал под морето.

Връх Казбек в Кавказ е също станция на Бялото братство и също е във връзка с Карабаир при Бургас.

Най-красивите хора се намират в Кавказките планини, там има външна красота.

Мусала е голяма електрическа батерия, а „Сините камъни” в Сливенския балкан са магнетични.

Витоша е планина на знаниет
о, на самоусъвършенстването, а Мусала е връх на самоотричането. Който иска да се самоусъвършенства в пътя на самоотричането, да отиде на Мусала, а който иска да усъвършенства своите знания, да отиде на Витоша.

Около Черни връх и под „Резньовете“ има много магнетични места.

Планиските места са пълни с енергии и носят благословение. Витоша е акумулатор на електромагнитни сили и е много динамична. Ако липсваше Черни връх, София би изгубила половината от своята красота...

Мусала оказва голямо влияние върху Самоковското и Софийското поле. Всички хора, които живеят тук, имат високо мнение за себе си. Вземете устройството на черепите - те отговарят точно на тия влияния. На хората, които живеят в Самоковското и Софийското поле, черепите са развити, личните им чувства са развити както у англичаните, те имат високо мнение за себе си - приличат на Мусала..."


(Petardanov.com)



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 447420
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930