Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 22:11 - Робърт Бовал: България може да се окаже люлката на западната цивилизация
Автор: stoyan80 Категория: История   
Прочетен: 4616 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 15.11.2017 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Известният археолог и писател твърди, че се е натъкнал на находки у нас, които може да са по-стари от египетските пирамиди. Той е в България, за да снима филм в търсене на следи от цивилизацията, населявала Източните Родопи преди траките.„
Ние знаем със сигурност, че датировката на варненските обекти могат да бъде установена. Цивилизацията тогава е била в пълен разцвет. Египетската цивилизация се счита стара около 3000-на година преди Христа, а тук става въпрос за още цели пет хиляди години по-рано и трябва сериозно да се преразгледат позициите ни по този въпрос.

Предварителната ни оценка е, че България може да се окаже източникът на западната цивилизация”, твърди Робърт Бовал в предаването „Още от деня” по БНТ. Той дипломатично избегна няколкото опита на водещия Димитър Цонев да го вкара в антропологически и еволюционен спор.
„Вие дарвинист ли сте? Вярвате ли, че сме произлезли от Космоса, че от там ни е дадена някаква частица”, интересуваше се Димитър Цонев. Ученият обаче така и не задоволи детското му любопитство и заключи:
„По-интересно е, че праисторическият човек е бил силно свързан с природата, с небето. Понякога забравяме, че сме част от Вселената. Колкото повече се отдалечаваме от своята космическа същност, е по-зле за нас. Тези праотци са положили усилия да разместят скалите, да ги подредят по определен начин, видно е, че са имали интегрален подход към Вселената.”

Бовал е автор на няколко сензационни книги. Заедно с Греъм Хенкок написаха „Талисман: Свещени градове, свещена тайна“. Най-известните му бестселър са „Загадката Орион“, „Пазителят на сътворението“, „Египетският код“, „Талисман“. Бовал става световноизвестен с революционната си теория за връзката между пирамидите в Гиза и трите звезди на съзвездието Орион. Неговата теория даде тласък на успешното прилагане на археоастрономията в датирането на праисторически обекти и разкри подробности за изумителните астрономически познания на техните строители.

Би Би Си, National Geographic, Discovery Channel, History Channel, CNN и RAI 1 заснемат научнопопулярни поредици, свързани с неговите открития. Документалният филм, който ще се снима сега, е с работно заглавие „По следите на древните“. Миналата година Бовал е бил за няколко дни в България и е посетил праисторически обекти, които са събудили интереса му. Сега белгиецът е на проучвателна обиколка в района на праисторическите светилища на Белинташ, Татул и Харман Кая.

/ източник БЛИЦ :  31 юли 2014/
image




Гласувай:
5



1. nikikm - Още малко и
31.07.2014 22:58
ще открият истината! Казали са я Де Гол, Митеран,Норман Дейвис, Халкокондил,Ю.Венелин и .....цялата световна история! Така е! Но пречим на Богоизбраните народи,че ги е страх да не се окажат бившите ни слуги!? За това,не за друго изчезваме! ЗАРАДИ ИСТОРИЯТА! ИСТОРИЯТА НА СВЕТА Е БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! ЗА СЕГА!
цитирай
2. nikikm - вСЪЩНОСТ,
31.07.2014 23:00
първо трябваше да те поздравя и го правя! Да си жив и здрав!
цитирай
3. germantiger - В "предисторичното" време когато е нямало траки и българи
31.07.2014 23:25
Така е... траките са пришълци по тези земи, както и елините!

Единствените автохтонни според науката за Европа тези на които са наследници днес баските, спорно за албанците и едно ограничено по брой население в земите на дн. Нормандия - всички други са или "сме" мигрирали на три вълни.
цитирай
4. germantiger - Към бай кольо никитУ ;)
03.08.2014 07:35
Не си оспорил, че траките са дошляци - защото са и вече си го разрбрал ;) ако попиташ същия този Дейвис и той ще ти го каже

Не си оспорил истината, че в неолита и гоидините в постинга няма племена и народности

Не си опсорил истината, че българи в Европа има едва 2-3 век от новата ера

Не си опспорил, че Франциякато държавност е по-стара от дунавска България

ИСТИНАТА ТИ НАРИЧАШ ТЪПЧЕНЕ?!

ИСТИНАТА ЯВНО ТЕ УЯЗВЯВА?!

ИСТИНАТА Е НАД ТЕБ И МЕН!

...

Всъщност част от българите пишещи в блог.бг желаят да грабят от света, желаят да са най-велики (макар да не са), желаят да не знаят истината, а да бъдат измамници и шовинисти! Не става така, никой не е по-голям от света със своето невежество.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздрави!
03.08.2014 16:26
Казват, че Митеран като умирал казал да пазят България!
Защото тя е центърът на цивилизацията!
Той наистина обичаше България!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей , Германтигър!
03.08.2014 21:48
Франция като самостоятелна държава може да се счита от коронясването та Хюг Капет през 987 г сл. Хр. Преди това е част от империята на франките, в която се включват освен Франция и Германия и Италия от големите държави
Фактически за самостоятелна държава може да се счита от тази дата
Иначе и ние можем да подхванем ИРИ като начало. И императорите са от провинция Тракия
цитирай
7. germantiger - ...
03.08.2014 23:21
6. leonleonovpom2 - Здравей , Германтигър!
21:48
Франция като самостоятелна държава може да се счита от коронясването та Хюг Капет през 987 г сл. Хр. Преди това е част от империята на франките, в която се включват освен Франция и Германия и Италия от големите държави
Фактически за самостоятелна държава може да се счита от тази дата
Иначе и ние можем да подхванем ИРИ като начало. И императорите са от провинция Тракия

...

България на Аспарух може да се счита, че... НЕ СЪЩЕСТВУВА според историческите извори тя е част от ИРИ.

Франция започва 481-486, както дунавска България 681.

Освен това какъв е проблема - да се "дуят" българи, французи или други за какво - за име идентично или държавност от онова време до днес... че какво - Рим я има десетки векове преди тях?!

Името и индентичността от онова време до днес е повод за гордост и факт, но за мен (и не само за мен, а за всеки здравомислещ) НЕ е повод за мит на монумент - ние/вие/тези/онези са или сме ПЪРВИ и това е велико, ВЕЛИКО - не, не е (поне за мен). Това не е нещо свръхчовешко. Такова свръхчовещко е друго и много други "неща" и тях българите също са ги имали, но едва ли е това.

Лошо няма обаче, всеки с предпочитанията си за величие и маркерите за него, аз бих избрал друго.

И не, ние или вие не може да подхванете ИРИ, но дори да ги подхванете, то италианци ще подхванат Рим, а гърци - елинското и... отново други ще са първи.
цитирай
8. atil - Тя вече се оказа. . . И е публична т...
06.08.2014 19:22
Тя вече се оказа...И е публична тайна отдавна. Дори възникването на културите в Централна Америка е свързано с древните българи от Източна Европа. Китайските пирамиди, Балканската и Средиземноморската култура, Кавказката, Близкия изток..Сходствата и паралелите не се дължат на извънземна намеса а на древнобългарска.
Това няма да може да се заобиколи повече, защо тези сведения от средновековните автори на Волжка България са публикувани на няколко езика и редица учени от доста време работят с тях.
А лаят на кучета и чакали в случая е неизбежен...
България на Аспарух се отделя първа от Велика България в Източна Европа. През 7-ми век. И става една от основоположниците на средновековната европейска цивилизация!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 447408
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930