Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 14:56 - Тълкуване на скритите символи от Апокалипсиса (по Едгар Кейси)
Автор: stoyan80 Категория: История   
Прочетен: 3285 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.09.2022 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image 

 
Чрез своите духовни пътешествия, Кейси научава истинското тълкувание на Библията. Според него тя е символичен разказ за падането на човешката душа от своя божествен източник (както това символично е описано в книгата „Битие“ и възвръщането на човешката душа (представено по символичен начин в книгата „Откровение“)...

По време на няколко от своите странствания в духовните сфери, Кейси е бил в състояние да отключи тайните на символизма в „Апокалипсиса“. Той предоставя широк набор от знания, особено за целите на това, да бъде разкрито скритото значение на тази книга...

Кейси описва истинското естество на връзката между хората и Бога. Той разкрива, че хората притежават три различни нива на човешко съзнание: съзнателен ум (личност), подсъзнателен ум (душа) и свръхсъзнателен ум (дух). Важна цел в живота на всеки един от нас е да пробуди своя свръхсъзнателен ум , за да постигнем това, което Кейси нарича единение („at-one-ment“) с Бога.

Свръхсъзнателният ум е наричан с различни имена от отделните религии в множеството различни култури. Някои от тези наименования са: Съзнание на Буда, Христово Съзнание, Колективен Ум, Универсален Ум, Колективно Подсъзнание, Свети Дух, Брахман, Бог, Чистата Бяла Светлина, Алах, Висш Аз, Ум на Христа и пр.

Препратките на Кейси към Христос, Христовото Съзнание и Ума на Христа имат малко общо с личността, известна като Иисус. Кейси разкрива, че Иисус е станал Христос- пълна изява на Христовото съзнание- съвършеният съюз на човека с божественото. Божие желание е цялото човечество да стане Христос (или Буда, в случай, че живеете на Изток). Такова състояние би истински довело Божието Царство на Земята. Кейси разкрива, че „Откровението“ е символичният разказ за това как човечеството като цяло (и човекът в частност) достигат до тази изява на божественото...

В действителност, написана е цяла книга, свързана с тълкуванието му на „Откровението“. Озаглавена е „Обяснение на Едгар Кейси върху Откровението“(Edgar Cayce’s Commentary on the Revelation). Съществува и видеозапис по този въпрос, създаден от „ARE Foundation“ (Сдружението на Кейси).

Това, което следва е много кратко обобщение на информацията, която той е получил:

Глава 1-3:  Писма до Църквите

Буквално значение: Йоан, намиращ се на остров Патмос, обяснява че е бил в Духа, когато му се явява Христос, стоящ насред седем светилника. Тогава Христос заръчва на Йоан да запише това, което вижда и чува, засягащо седемте църкви.

Тълкувание на Кейси: В състояние на съзерцание, съзнателният ум на Йоан става отворен за неговия подсъзнателен и свръхсъзнателен ум. Седемте църкви и седемте печата представляват седемте духовни центъра (чакри- бел.прев.) на тялото, където физическите, умствените и духовните сили се обединяват. Свръхсъзнателният ум в Йоан му казва, че всеки, който успее да овладее тези духовни центрове в тялото си може да получи достъп до свръхсъзнателния ум (духът) и никога да не се нуждае да се преражда отново. (Откр. 3:12)

image


image

Други символи от „Откровението“, разтълкувани от Кейси:

image

Глава 4-11: Христос отваря Печатите на Книгата в Рая :

Буквално значение: Йоан сега се появява пред Божия престол и вижда четири звяра и 24 старци около него. На престола седи Бог, който държи книга със седем печата. Йоан се разплаква, когато научава, че никой не е в състояние да отвори печатите на книгата. Един от старците казва на Йоан, че Христос е способен да ги отвори. Христос тогава разтваря печатите, което води като следствие до много земни промени. Седмият печат освобождава седем ангела, които свирят на седем тръби, зазвучаващи една след друга.

Тълкувание на Кейси: Йоан получава умствено пробуждане, когато достига до духовното ниво на свръхсъзнателния ум в престола на неговото собствено тяло. Четирите звяра са животинските страсти на неговите четири по-низши духовни центъра (долните 4 чакри-бел.прев.), а 24-мата старци представят 24-те нерви на неговия мозък, водещи до петте му сетива. Свръхсъзнателният ум сега е в пълен контрол над тялото на Йоан. Тялото е символизирано от книга със седем печата, които никой няма право да отвори сам. (Откр. 5:3). Единствено чрез развитието на свръхсъзнателния ум на човека, тези духовни центрове в тялото биха могли да бъдат отворени (т.е. духовно активизирани). Със задействането на всеки следващ телесен духовен център, различни части в тялото биват пречистени и резки промени настъпват в него – на умствено, физическо и духовно ниво. Свръхсъзнателният ум задейства духовно седмият духовен център (хипофизата, управляващата жлеза в тялото). Като следствие от това настава „тишина на небето, около половина час.“ (Откр. 8:1) Това е символично представяне на съвършения контрол на ума в течение на половин час по време на медитация.

Това е таблица на печатите на Откровението, съответстващи на отварянето на печатите, духовните центрове в тялото, представени от ендокринните жлези и четирите звяра, представящи физическите страсти на тези жлези:

image

Други символи от „Откровението“, разгадани от Кейси: ...
 

/ ПРОДЪЛЖАВА: .../





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 448349
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930