Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2017 13:52 - Пророчества на атонските отци за Третата Св. война и за Антихриста
Автор: stoyan80 Категория: История   
Прочетен: 4355 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.07.2018 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


  image
Св. Паисий Светогорец:

"Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване, тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война; а по този начин се приготвя пътят за двестамилионната войска от изгрев-слънце, както казва Откровението. (Реката вече е преградена с големи язовири. Сред приготовленията е и това – трябва да пресъхне река Ефрат, за да могат да минат многочислените войски.)

Много жертви ще има в тази война. Една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни. А славния царствен град Константинопол русите ще го дадат на нас, гърците, да го управляваме…

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине… Тогава ще изберат световно правителство; Йерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на Антихриста. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик.

После ще започнат гонения срещу християните; настъпва царството на лъжата и злото. Три години и половина ще продължи това страшно време. Последната православна литургия ще бъде отслужена тук, на Атон; после Иверската богородична икона ще отлети в огнен стълб към небето, както е дошла на Света гора преди много векове. Това ще е знак за монасите да напуснат това свято място, което по Божията воля ще потъне в дълбините на морето, за да не бъдат поругани християнските светини…“

(Потъването на Атон е предсказано и от преподобния Нил Мироточиви...)

* * *

За предстоящата мисия на Енох и Илия

„Ще бъдат върнати от небето древните праведници Енох и Илия, за да свидетелстват за Истината и да разобличат Антихриста. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни пророчеството, че „бащите ще се обърнат към вярата на синовете“. Но Антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос. А Църквата ще оцелее, въпреки гоненията; по свидетелството на Иисус Христос: „портите адови не ще надделеят над нея“.

Според пророчествата на атонските благодатни старци, „и в най-тежките времена лесно ще се спасява този, който според мярката на силите си започне да се подвизава в Иисусовата молитва, възхождайки от честото призоваване на името на Сина Божий към непрестанната молитва“.

(Пророчествата на стареца Паисий се припокриват с тези на стареца Гавриил: „Борбата на светите пророци Енох и Илия с Антихриста ще я предават по телевизията. Когато иконата на Иверската Света Богородица напусне Атон, ще забият камбаните и църквите ще й се поклонят, за да я изпратят. Всичко това ще се предава по телевизията. Това е милост Божия, за да могат хората по света да видят и желаещите да се спасят, ще дойдат в Грузия… Антихристът тук няма да се възцари. И тук ще има гонение, но то няма да е като на другите места. В Евангелието е написано, че навсякъде ще бъде повдигнато гонение, и горко на тези, които му изменят. Ще дойде време и хората ще бягат в гората. Но никой да не бяга сам… Бягайте в гората на малки групи. За християните най-голямото страдание ще бъде, че те самите ще избягат в гората, но техните близки ще приемат печата на Антихриста. Продуктите, на които ще бъде поставен печатът на Антихриста, не могат да ви навредят. Това още не е самият печат. Трябва да казвате молитвата „Отче наш“, да се прекръствате и храната, която ядете – също, и да я поръсвате със светена вода – така се освещава всяка храна.“)

* * *  Старецът Паисий за Антихриста, 666 и личните карти 


image

Отец Паисий споделяше вълненията на хората и отговаряше на недоуменията им. Един от въпросите, който по онова време особено тревожеше вярващите, беше въпросът за личните карти. И преди появата на проблема Стареца говореше за личбите на времената и Антихриста, когато считаше за нужно. По повод разпространението на баркода с вграденото число 666 върху стоките и опита на държавното управление да издаде нови лични карти, които щяха да съдържат – както по-късно стана ясно – черна лента, числото 666 и образ на дявола, той изрази по-обстойно своето мнение.

image

image 
-Снимки на гърба на немскaтa лична карта

По онова време беше опасно човек да говори по тия въпроси, и поради страх от заблуда, но и заради реакциите. Духовници с отлични богословски познания избягваха да отговарят на свързаните с това въпроси на вярващите и изпращаха хора да се допитат до мнението на Стареца. В началото имаше объркване и в църковните среди, понеже, като се изключат някои светли примери, неколцина – за радост не много – изразяваха заблудени мнения, а други бяха безразлични.

Старецът имаше определено отношение и се изказа съвсем ясно. Не се задоволи само с това да отговоря на многобройните въпроси на вярващите, но през 1987 година написа известното си послание: „Белези за времената – 666“. Това послание беше прието с облекчение и до днес направлява вярващите. Мнозина преразгледаха своите мнения и се съгласиха с мнението на Стареца. Понеже беше предвидил, че и в бъдеще ще бъде потребно, написа го собственоръчно и го подписа, за да не бъдат изменени възгледите му, които до кончината си не промени.

Това, което написа и каза, е плод на молитва, духовна чувствителност и вътрешна известеност. Искаше да живеем духовен живот, да сме добре осведомени и готови за жертви. Нито да сме безразлични, нито да ни обзема тревога и паника. Където е необходимо и според мястото, което всеки един от нас заема, да показваме дух на изповедници.

Младежи, които го питаха, дали да се женят, защото всичко това написано в „Откровението“ може да се случи скоро, съветваше да създават семейства и да работят, защото и в древност по време на гоненията християните са правели същото.

„Нашите времена – казваше – са трудни и ще трябва да понесем трудности, може би и да станем мъченици по време на бурята, която ще се развихри. Единствено посредством духовния живот човек ще успее да устои. Нека не се отчайваме. Тия трудни времена са едно благословение, защото ни принуждават да живеем по-близо до Христа. Това е една възможност за по-голям подвиг. Сега войната няма да е с оръжие, а духовна, с Антихриста. Той ще се опита да заблуди „ако е възможно, и избраните“ (Мат. 24:24). Всичко ще е под контрола на звяра от Брюксел. След личните карти лукаво ще преминат към подпечатването на ръката или челото.

image
Единствено тези, които имат печата, ще могат да купуват и да продават и да се обслужват. Верните, които откажат, ще се озоват в затруднение. Затова нека отсега свикнат да живеят просто и ако могат да имат по някоя нива, няколко маслинени дървета или някое животно за нуждите на семейството си. Това стеснение ще продължи около три, три и половина години. Бог не ще остави хората безпомощни.“

image

image

Старецът отхвърляше начина на мислене и тактиката на някои, които казваха: „Какво от това, че ще приема печата? Ще осеня и с кръстно знамение главата си“ или „Ще приема личната карта и ще издълбая и кръст отгоре“, или пък „Вътрешно няма да съм се отрекъл“. Относно това казваше:

„Ако днешните християни със своя начин на мислене живееха по времето на гоненията, нямаше да имаме никакви мъченици. Първите християни не са действали никак според рационалната мисъл, но непоколебимо са изповядвали Христа и са горели от ревност да пострадат. Предлагали им високи постове, казвали им: „Само кажи, че не си християнин, а в себе си вярвай в своя Бог, сложи малко тамян, направи се, че принасяш жертва, а после не принасяй жертви, престори се, че ядеш идолски жертви, а ти си яж чисто месо, не проповядвай на това място, иди другаде“, и въпреки всичко те не се отричали от Христа. С радост бързали да понесат мъченичество за Христа. Горели от божествена любов..."

image

Още за Турция, също за Македония и Кипър

Една група ученици от Атониадата се уговорили да попитат Стареца дали ще вземем отново Цариград и дали те ще са живи тогава. Отишли до колибата му, почерпили се, но се срамували да попитат. Правели си знаци един на друг, но никой не дръзвал да зададе въпроса. Тогава Стареца им казал: „Какво има бре, юнаци? Какво искате да питате? За Цариград ли? И ще го вземем, и още ще сте живи!“

image

Едно от децата предало думите на Стареца на преподавателя Константинос Малидис, който бил добър християнин и горещ родолюбец. Той дошъл с намерението да се увери от самия Старец и попитал за Цариград. Старецът му отговорил: „Остави това, Коста; то не е за нас. За друг град трябва да се готвим ние.“ Това били предзнаменателни думи за предстоящата им смърт, защото действително не мина много време и първо се помина Костас, а след това и Стареца. Тръгнаха към истинското небесно наше Отечество, към „новия град“, към горния Иерусалим.

„Отново ще се върнат към традицията. Ще видите луксозни автомобили да се превръщат в курници, а млади монаси да живеят по пещерите. Ще видите как тези големи здания, които някои строят, по-късно ще запустеят. И да плащат на някого, няма да отива да живее там. Само ще вземат материали, за да си правят други колибки.“

Оприличаваше днешната държава Македония на постройка, градена с тухли и парчета халва, изрязани във формата на тухли, която е естествено някога да се срути. За Турция заявяваше със сигурност: Ще бъде унищожена и великите сили ще ни дадат Цариград. Не защото ни обичат, а защото Бог тъй ще нареди нещата, че в тяхна изгода ще е ние да го притежаваме. Ще влязат в сила духовните закони. Турците имат много да плащат за това, което са извършили досега. Този народ ще се затрие, защото не е произлязъл с Божие благословение. И краят им е вече при вратата. Преди голямата размяна свети Арсений казвал: „Ще изгубим родното си място, но пак ще си го върнем.“

Веднъж Старецът бил запитан кога ще се освободи Кипър – отговорил: „Кипър ще се освободи, когато кипърците се покаят. Стройте духовни бази, за да могат да изгонят базите на турците, англичаните и американците.“

* * *

( Съставител : Inranxan) 
(Източник: ivanstamenov. com /със съкращения)

„Шестмилието” ще стане началото на края. Шестимилието, за което говори св. Козма Етолийски, означава шестмилната зона на морския шелф. Това е тази тема, по която се караме напоследък с турците и заради която ще се спречкаме накрая. Все едно, те няма да нахлуят в Гърция, но ще навлязат в тази шестмилна зона и тогава ще ги сполети велико бедствие от север, както говорят писанията, и всички техни замисли ще рухнат. Когато турският флот тръгне против Гърция и навлезе в тази зона, ще бъде унищожен напълно. Турците носят погибелта си в пояса. Ще претърпят поражение. Отначало турците ще помислят, че те ще победят, но това ще бъде гибелно за тях. Руснаците в крайна сметка ще спечелят и Константинопол ще попадне в техни ръце. Тогава ние ще го получим обратно, руснаците трябва да го дадат на нас.

image

- Ай, ай, няма да съм там да ви се възхищавам на марша, когато гръцката армия ще крачи към Константинопол! - така казал старецът на един гръцки офицер през 1992 година. - Това ще бъде началото на тези събития, които ще доведат до връщането в гръцки ръце на Града (Константинопол).

ТУРЦИЯ ЩЕ ПРЕСТАНЕ
ДА СЪЩЕСТВУВА

Старецът Паисий разказвал на някои други атонски поклонници, че турците ще бъдат унищожени и изтрити от картата завинаги, защото „тази страна няма Божието благословение”. Турция ще я разрушат нейните съюзници. Тя ще бъде разделена на 3-4 части, вече е започнало обратното броене. Гърците ще си вземат техните земи, арменците - своите територии, кюрдите - техните области. Проблемът на кюрдите е на път да се разреши. Това няма да се сбъдне сега, но много скоро. Когато прекрати своето съществуване родът, който сега управлява Турция (предсказанието е от началото на 90-те години), ще се появи нов род политици, които ще се заемат с управлението и. Тогава и ще се случи разделянето на Турция. Много скоро молитвите, които са били произнесени под земята, ще бъдат чути Горе, и свещите, които са били запалени тук, ще бъдат запалени Там (старецът имал предвид гърците, които останали да живеят в Мала Азия като тайни християни). Всичко това ще се случи в тези години. Времето дойде...

„В началото, когато започнат турските провокации в гръцките териториални води, няколко месеца ще гладуваме - предупреждавал старецът. - Вие трябва да имате малки парчета земя, които да обработвате, за да се прехранвате. Когато чуете по телевизията, че се говори за тази спорна шестмилна зона, трябва да знаете, че войната се приближава... След провокациите на турците руснаците ще се спуснат към Проливите (Босфора и Дарданелите), но не за да ни помогнат на нас, гърците. Те ще имат свои собствени интереси. Но без да го искат, ще помогнат на нас. Турците ще защитават Проливите, тъй като те имат стратегическо значение, и ще струпат там още войска. Но ще бъдат унищожени...”

image

И ЕВРОПА ЩЕ
СЕ НАМЕСИ
ВЪВ ВОЙНАТА

Руснаците няма да изтеглят войските си от завзетите територии. Тогава и други европейски държави като Англия, Франция, Италия и още 6-7 страни от ЕС ще видят, че Русия е завзела част от турската територия и ще си кажат: „Дали и ние да не завземем по парче земя?!” Всеки ще иска да вземе лъвския пай. И така ще влязат европейците във Войната.

„Всеки, който влезе в тази война, ще загине... - разказвал пред дошлите на Атон поклонници старецът. - Турция ще получи удар от север, това ще бъде велика катастрофа. Що се касае до Константинопол, него ще го управляват руснаци, гърци и европейци. Тази буря ще стигне чак до Израел и тогава евреите ще осъзнаят своите грешки...

Средният изток ще стане арена на войни, в които ще вземат участие руснаците. Ще се пролее много кръв и даже китайците ще преминат река Ефрат с 200-милионна армия и ще дойдат до Йерусалим... След гибелта на Турция руснаците ще продължат войната и ще стигнат плътно до Персийския залив; накрая ще спрат войските си пред Йерусалим.

СЪБАРЯНЕТО
НА ДЖАМИЯТА НА ОМАР

Характерен белег, че се приближават тези събития, ще стане събарянето на джамията на Омар в Йерусалим. Тъй като това означава, че се започва възстановяването на Соломоновия храм, който се е намирал на това място. Тогава западните страни ще започнат да настояват руснаците да изведат войските си от Израел в течение на 6 месеца. Въпреки това Русия няма да изтегли войските си. И западните държави ще започнат да събират сили, за да нападнат руснаците. Ще започне световната война, която ще доведе до загуби на руснаците...Тогава ще наблюдаваме кланета. Градовете ще бъдат изпепелени.
image

„Ти като инженер ще участваш във възстановяването на Константинопол”, така казал старецът Паисий на един студент от град Ксанти, „тъй като Градът ще бъде застрояван наново. А в храма „Св. София” отново ще бъдат отслужвани Божествени литургии...”

image
(Със съкращения)

Петър Марчев, вестник "Труд" 


*(Свети Паисий Светогорец (наречен е така по името на Света гора, Атон, където е бил монах дълги години и където е постигнал огромни духовни прозрения) е роден през 1924 г. в Кападокия (Турция).
От ранно детство Свети Паисий Светогорец живее в Гърция. 
През 1950 г. Свети Паисий Светогорец е подстриган за монах. Голяма част от своето монашеско служение е извършил в  манастира Стомио и в манастира "Света Екатерина" в Синай.

Своето служение старецът Паисий извършил с изключително смирение и висока отговорност. Като награда Всевишният му дал възможност да се възползва от различни духовни дарове, до които обикновеният неслужил човек почти не може да се докосне.
Затова пък старецът Паисий обичаше да контактува с вярващите, които отиваха да търсят Божията благодат на Атон и винаги ги поучаваше бащински как да държат правилния път в живота, как да не се поддават на различни страсти и да откриват Божията любов около тях.

През годините са направени много фотографии на стареца Паисий, както и много вярващи  пазят жив спомена за него, защото Господ прибра душата на праведника на 29 юни/12 юли 1994 г.

Мощите на стареца Паисий са били погребани в женския манастир „Св. Йоан Богослов“, находящ се  в местността Суроти – тя е  разположена на пътя от Солун към Света Гора.

Почитаният от целия православен свят старец Паисий Светогорец (1924-1994) беше канонизиран с решение на Св. Синод на Константинополската Патриаршия на 13 януари 2015 г.)
 

 Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 323144
Постинги: 189
Коментари: 65
Гласове: 203
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31